Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@12:10:39 GMT

رمضان ماه بندگی و ترمیم سبک زندگی

تاریخ انتشار: ۱۶ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۷۱۸۱۳۲

رمضان ماه بندگی و ترمیم سبک زندگی

ایسنا/قزوین ماه رمضان یک مهمانی تمام‌عیار است و با تأکیداتی که بر تلاوت و تدبر در آیات الهی شده یک دوره فشرده تمرین سبک زندگی در حوزه‌های فردی و اجتماعی با عمل به درس‌های حیات‌بخش اسلام و ترمیم سبک زندگی رایج خویش و اصلاح و ارتقای آن در سیر تکاملی انسان و جامعه اسلامی است.

دکتر سیدجواد هاشمی فشارکی، استاد دانشگاه امام حسین (ع)، در یادداشتی که درخصوص تصحیح سبک زندگی در ماه مبارک رمضان نوشته و آن را در اختیار ایسنا قرار داده است می‌نویسد: سفره ماه مبارک رمضان به صورت سالانه از سوی خداوند متعال برای عموم پهن می‌شود، تا همگان از برکات آن توشه برگیرند و با عمل به درس‌های حیات بخش آن، بتوانند سبک زندگی را در حوزه‌های فردی و اجتماعی اصلاح و ارتقا داده و در طول سال از توشه‌های این سفره با برکت بهره‌مند باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رمضان ماه بندگی

رمضان بدان جهت که روح روزه‌دار را از آلودگی‌های گناهان می‌شوید، رمضان نامیده شده است. رمضان؛ ماه بازگشت به مسیر بندگی خدا و تطبیق زندگی با دستورات الهی است. بعد از ریزش پاییزی و رکود زمستانه؛ با رویش دوباره در فصل بهار، طبیعت تولدی دوباره می‌یابد و وقتی گناهان انسان در رمضان بریزد، تولدی دوباره در بندگی خدا روی می‌دهد؛ بدین سبب در پایان رمضان عید فطر قرار دارد و عید بندگی تلقی می‌شود.

سبک زندگی

سبک زندگی به معنای شیوه زندگی یک فرد، یک گروه و یا جامعه است. سبک زندگی مجموعه‌ای از ارزش‌ها، شیوه‌های رفتاری، حالت‌ها و سلیقه‌ها در هر چیزی را در برمی‌گیرد و می‌تواند به علایق، گفتارها و رفتارهای یک فرد و یا فرهنگ یک گروه اشاره کند. لذا سبک زندگی از سلیقه فرد در زمینه آرایش مو؛ لباس، خوراک، سرگرمی، تفریح، کار، خانه و زندگی تا هنر همگی را شامل می‌شود.

سبک زندگی اسلامی به معنای شیوه زندگی فردی، اجتماعی، براساس معیارهای جامعه اسلامی است. سبک زندگی اسلامی مجموعه‌ای از ارزش‌ها، شیوه‌های رفتاری، حالت‌ها و سلیقه‌ها برمبنای احکام اسلامی و حتی در علایق، گفتارها و رفتارهای فردی و یا فرهنگ جامعه است و شامل لباس، خوراک، سرگرمی، تفریح، کار، معماری خانه، شهرسازی؛ تا هنر را شامل می‌شود.

اسلامی شدن سبک زندگی آرمان انقلاب اسلامی

اسلامی شدن سبک زندگی در حوزه‌های گوناگون فردی و اجتماعی یکی از آرمان‌های اصلی انقلاب اسلامی بوده است که علی‌رغم تلاش‌های انجام گرفته، جامعه فعلی ما به علت تأثیرپذیری از زندگی قبل از انقلاب اسلامی و از سوی دیگر به دلیل تهاجم فرهنگی بیگانگان، نتوانسته است، بین باورهای دینی و شیوه زندگی خود ارتباطی تنگاتنگی ایجاد کند، مقام معظم رهبری با درک صحیح از این وضعیت نگران کننده، یکی از محورهایی را که در بیانیه گام دوم مورد اشاره قرار دادند مسئله سبک زندگی است، مهم‌ترین راهکارهای دستیابی به افق ترسیم شده در بیانیه گام دوم انقلاب و پیشرفت مورد قبول در حوزه سبک زندگی عبارتند از: اصلاح نگرش و تقویت باورهای دینی، عمل به آموزه‌های دینی از سوی رهبران دینی و مدیران نظام، ترویج فرهنگ صحیح استفاده از رسانه، اصلاح مدیریت رسانه‌ها، نهادینه شدن فرهنگ نظارت و تقویت روحیه جهادی. (عیسی زاده؛ عیسی و عراقی؛ جلال؛ گام دوم انقلاب و راهکارهای دستیابی به سبک زندگی اسلامی (با تأکید بر دیدگاه مقام معظم رهبری)، همایش ملی جستارهای پژوهشی با تأکید بر بیانیه گام دوم انقلاب ۱۳۹۸)

سبک زندگی در گام دوم انقلاب

در بیانیه گام دوم انقلاب صادره از سوی رهبر انقلاب اسلامی چنین آمده است: توصیه سبک زندگی اسلامی: اکنون به شما فرزندان عزیزم در مورد چند سرفصل اساسی توصیه‌هایی می‌کنم. این سرفصل‌ها عبارتند از: ...و سبک زندگی (اسلامی) (مقدمه هفت سرفصل توصیه‌ها، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی)

مقابله با سبک زندگی غربی: ... و به همین جمله اکتفا می‌کنم که تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیان‌های بی‌جبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است؛ مقابله با آن، جهادی همه‌جانبه و هوشمندانه می‌طلبد که باز چشم امید در آن به شما جوان‌ها است. (توصیه هفتم گام دوم انقلاب اسلامی)

سبک زندگی رمضانی

سبک زندگی انسان در ماه مبارک براساس نظام روزه‌داری کاملاً تغییر می‌کند که شامل دست کشیدن کامل از خوردن و آشامیدن در طول روز، بیدار شدن در سحر و افطار کردن در مغرب؛ درک احساس گرسنگان؛ مهمان خداوند بودن، ثواب افطاری دادن، پالایش سلامتی جسم، تقویت اراده با تمرین روزه‌داری، توفیق تلاوت بیشتر قرآن و تدبر بیشتر در آیات قرآن، شکر و پرداخت زکات در پایان ماه و تدبر در آیات قرآن و دریافت‌های تطبیقی جدید از آن و یافتن کاربست‌های آن در زندگی است.

سخن پایانی

از آنجا که گفتار و رفتارهای انسان و سبک زندگی مبین شخصیت وی است؛ لذا بایستی بر اساس احکام اسلام پایه‌ریزی شود تا سبک زندگی، اسلامی شود و ماه رمضان فقط یک ماه عبادی صرف نبوده، ضیافت الهی، یک مهمانی تمام‌عیار بوده و با تأکیداتی که بر تلاوت و تدبر در آیات الهی شده و این آیات جامع و در همه حوزه‌ها و زمینه‌هاست، لذا یک دوره فشرده یک ماهه تمرین سبک زندگی در حوزه‌های فردی و اجتماعی با عمل به درس‌های حیات‌بخش اسلام و ترمیم سبک زندگی رایج خویش و اصلاح و ارتقای آن در سیر تکاملی انسان و جامعه اسلامی است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری قزوين ماه رمضان بیانیه گام دوم انقلاب سبک زندگی اسلامی فردی و اجتماعی انقلاب اسلامی سبک زندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۷۱۸۱۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت حقیقت بندگی خدا را در مالک ندانستن خود نسبت به آنچه خدا به او عطا کرده و اشتغال به اطاعت از امر و نهی خدا دانست. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین مرتضی آقاتهرانی در محفل معارفی شب شهادت امام جعفر صادق علیه‌السلام در حرم مطهر بانوی کرامت، ضمن اشاره به ویژگی‌های اهل‌بیت عصمت و طهارت علیهم‌السلام و مقام امامت در آیات و روایات با بیان این که مقام امامت از تمام مقام‌های نبوت و رسالت بالاتر است، اظهار داشت: حضرت ابراهیم پس از عبور از آزمون‌های سخت الهی به مقام امامت نائل آمدند.

وی در ادامه با بیان این که امام در عبودیت و بندگی، شجاعت و تدبیر والاترین انسان است، به مقام عبودیت از دیدگاه امام صادق علیه‌السلام اشاره کرد و افزود: امام علیه‌السلام در مقام تربیت به همه چیز واقف است، به هر چیزی در جای خود توجه داشته و عدالت والای ایشان مانع واکنش نابجاست.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت به جایگاه عمل در آموزه‌های دینی اشاره و عمل صالح را مکمل ایمان توصیف کرد و ابراز داشت: توسل به درگاه الهی با تمسک به اهل‌بیت علیهم‌السلام و آبروی ایشان، گره‌گشای مشکلات و حرکت انسان در تقرب به ذات اقدس الهی است.

وی به دیدار عنوان بصری و امام صادق علیه‌السلام اشاره و بندگی خدا را از برجسته‌ترین کلیدواژه‌های تجلی اخلاق اسلامی دانست با تأکید بر این که انس و جن برای چیزی جز بندگی خدا خلق نشده‌اند، اذعان داشت: امام صادق علیه‌السلام در پاسخ به سؤالی دررابطه‌با حقیقت بندگی می‌فرمایند؛ «أن لا یَرَی العَبدُ لِنَفسِهِ فیما خَوَّلَهُ اللّه ُ إلَیهِ مُلکا؛ لِأنَّ العَبیدَ لا یَکونُ لَهُم مُلکٌ، یَرَونَ المالَ مالَ اللّه ِ یَضَعونَهُ حَیثُ أمَرَهُمُ اللّه ُ تَعالی بهِ، و لا یُدَبِّرَ العَبدُ لِنفسِهِ تَدبیرا، و جُملَةُ اشتِغالِهِ فیما أمَرَهُ اللّه ُ تَعالی بهِ وَ نَهاهُ عَنهُ ··· فهذا أوّلُ دَرَجَةِ المُتَّقینَ»

آقاتهرانی تصریح کرد: در نگاه امام صادق علیه‌السلام حقیقت بندگی سه چیز است: این که بنده در آنچه خداوند به او عطا فرموده است برای خود مالکیتی در نظر نگیرد؛ زیرا بندگان [واقعی خدا] مالک چیزی نیستند، مال را متعلّق به خدا می‌دانند و آن را هر جا که خداوند عزوجلّ فرمان داده است، به مصرف می‌رسانند.

سخنران محفل معارفی حرم مطهر با بیان این که حتی زیبایی انسان نیز متعلق خودش نیست و تنها امانتی الهی است که باید در جای درست هزینه شود، خاطرنشان کرد: در مبانی اسلام انسان حتی مالک نفسش نیست و نمی‌تواند خودکشی کند.

وی ضمن ارائه مثال‌هایی دررابطه‌با عدم ملکیت انسان، متصدی بانک را بارزترین مثال برای تبیین عدم ملکیت بر سرمایه‌ای که به دستش می‌رسد، دانست و گفت: بنده واقعی در عین برنامه‌ریزی برای خود تدبیر و چاره‌اندیشی نمی‌کند و در عین تلاش نتیجه هرچه باشد را می‌پذیرد.

سخنران حرم مطهر بانوی کرامت خاطرنشان کرد: تمام اشتغال بنده واقعی خدا به چیزهایی است که خداوند عزوجلّ او را به انجام آنها فرمان داده یا از آنها بازداشته است و این نخستین درجه پرهیزگاران است.

وی اظهار داشت: انسانی که هیچ‌گاه نسبت به چیزهایی که دارد، خود را مالک نمی‌داند، فخرفروشی نمی‌کند و به‌راحتی وارد میدان انفاق می‌گردد؛ کسی که در عین انجام‌وظیفه و تلاش تدبیر امور را به خدا واگذارد، تحمل مصیبت‌های دنیا برایش آسان خواهد بود.

آقاتهرانی با تأکید بر این که اگر اشتغال انسان به امر و نهی‌های الهی باشد، هیچ‌گاه خود را گرفتار دل‌مشغولی‌ها و درگیری‌های دنیا نمی‌سازد، یادآور شد: وقتی خداوند بنده‌اش را به این سه ویژگی بندگی بیاراید؛ دنیا، شیطان و اهل دنیا برایش خار می‌گردد و هیچگاه به دنبال انباشت سرمایه‌های دنیا و فخرفروشی حرکت نمی‌کند و عمرش را به بطالت نمی‌گذراند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس
  • برای نخستین‌بار؛ انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری | تصاویر
  • روزنامه نزدیک به سپاه: زنان با کنار رفتن ترس و پلیس دوباره کشف حجاب می‌کنند!
  • روزنامه نزدیک به سپاه: زنان با کنار رفتن ترس و و پلیس دوباره کشف حجاب می‌کنند!
  • موضع تازه و متفاوت یک روزنامه درباره گشت ارشاد
  • روزنامه اصولگرا: دختری که از ترس پلیس و به اجبار حجاب می زند، در اولین فرصت، کشف حجاب می کند
  • روزنامه اصولگرا: کسی که بخاطر ترس از مجازات و پلیس حجاب را رعایت می کند، با کنار رفتن این موانع ،کشف حجاب می کند
  • سه چیز که باعث حقیقت بندگی می‌شود
  • حقیقت بندگی خدا در بیان امام صادق(ع)
  • پاسخ رهبر انقلاب به نامه رییس سازمان تبلیغات